Kuchnia

Kuchnia&Smak

Ciasteczka cynamonowo-migdałowe

2 białka
200 g mielonych migdałów ze skórką
200 g cukru pudru
1 czubata łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
szczypta soli
margaryna do natłuszczenia blaszki

Białka ubij na sztywną pianę, dodając cukier puder, cynamon i sól. Odłóż 1/3 masy białkowej do osobnego naczynia. Do pozostałej masy dodaj zmielone migdały. Blachę posmaruj margaryną i nakładaj na nią masę, używając łyżki oprószonej cukrem pudrem.
Odłożoną masę białkową włóż do szprycy i wyciskaj paseczek na wierzchu każdego ciasteczka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz około 20 minut na dolnej półce, zaglądając pod koniec pieczenia.
Po wystudzeniu, każde ciasteczko posyp szczyptą cynamonu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation