Kuchnia

RYBY

Kotlety mielone z ryby

Kotlety mielone z ryby

25
WRZ
fish

Składniki:

2 filety białej ryby
3 marchewki
2 ziemniaki
1 bułka lub 3 łyżki otrąb pszennych
1 garść pietruszki zielonej lub kolendry
1 łyżka koperku
1 łyżka szczypiorku
3 ząbki czosnku
1 łyżka płaska papryki czerwonej
1 łyżeczka kminu rzymskiego
sól
biały pieprz
bułka tarta
Filety rybne razem z pokrojoną w plastry marchewką, czosnkiem i przyprawami ugotować z 1 szklanką wody. Ziemniaki ugotować osobno w osolonej wodzie. Zmielić rybę, ziemniaki, marchewk, czosnek i bułkę namoczoną w wodzie z ryby. Doprawić solą i pieprzem. Formować kotlety, jeśli jest za ścisłe można dodać jeszcze samego wywaru z gotowanej ryby. Kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation