Kuchnia

sałatki

Sałatka z Grilowanymi Burakami

Składniki:
(na 2 porcje)
4 duże buraki
2 kulki mozzarelli
garść prażonych migdałów
2 szklanki rukoli
Dressing:
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
sól & pieprz do smaku
Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

Buraki obierz i pokrój w cienkie plasterki, następnie rozłóż równomiernie na blasze wyłożonej folią aluminiową, skrop oliwą i wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok 1 godzinę (lub do momentu kiedy buraki zaczną się lekko przypiekać).

Pod koniec pieczenia przygotuj dressing i wymieszaj go z rukolą. Rozdziel sałatę pomiędzy dwa talerze, następnie ułóż odsączoną i pokrojoną mozarellę i plasterki buraków. Całość posyp prażonymi migdałami i skrop octem balsamicznym.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation