Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Ciasto marchewkowe

3 jajka
niepełna szkl cukru
200 ml oleju
250 g startej marchewki na średnich oczkach
1/4 łyżeczki zmielonych goździków
75 g rozdrobnionych orzechów włoskich
75 g posiekanego ananasa z puszki
75 g wiórków kokosowych
szkl mąki
łyżeczka cynamonu
łyżeczka zmieszanej z sodą soli (pół na pół)
pół torebki proszku do pieczenia

Frosting na wierzch:
300 g cukru pudru
100 g serka typu Philadelphia
1/4 kostki masła

Jajka ucieraj z cukrem. Miksując cienką strużką wlewaj olej. Dodaj ananas i orzechy oraz marchew. A na końcu składniki w proszku: mąkę, cynamon, goździki, proszek do pieczenia, sodę i sól. Ustaw piekarnik na 150 st i piecz przez godz. Po wyjęciu z piekarnika ostudź i nałóż frosting (wcześniej zmiksuj cukier puder, serek i masło). Włóż do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation