Kuchnia

SZPARAGI

Kanapki z kurczakiem i warzywami

Składniki na 2 bułki:

4 plastry cukini
1 pojedyncza pierś z kurczaka (przyprawy: pieprz, sól, ostra i słodka papryka)
pęczek szczawiu
pomidorki koktajlowe
kilka sztuk zielonych szparagów
serek kremowy, śmietankowy


Cukinię podsmażamy na grillowej patelni. Szparagi wrzucamy do wrzątku na 2 minuty, następnie przelewamy je lodowatą wodą.
Pierś z kurczaka przyprawiamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, na której była cukinia.
Szczaw myjemy i osuszamy.
Pomidorki kroimy na pół.

Bułki smarujemy z dwóch stron serkiem, układamy na nich szczaw, który pełni funkcję sałaty, cukinię, kurczaka oraz pomidorki i szparagi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation