Kuchnia

kuchnia

Dorsz w ostrym cieście

Składniki:

1 kg filetów z ryby
1 łyżka soku z cytryny
sól

Ciasto:

200 g mąki
1 żółtko
1/4 I wody
szczypta soli
1 białko
oregano, bazylia, ostra papryka
tłuszcz do smażenia

Dorsz W Ostrym Ciescie

Sposób przyrządzenia:
Filety opłukać, osuszyć, pokroić na duże kawałki, skropić sokiem z cytryny, posolić. Z podanych j składników (oprócz białka) przygotować ciasto. Białko ubić na sztywno, dodać do ciasta. Filety obtaczać w mące, a następnie zanurzać w cieście. Smażyć w dużej ilości tłuszczu na ciemnozłoty kolor. Bardzo ważna jest kolejność łączenia składników w cieście i obtoczenie ryby mące.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation