Kuchnia

bon appétit!

Kurczak z ryżem po meksykańsku.

Składniki:
-500 g piersi z kurczaka,
-1 cebula,
-1 papryka,
-1 puszka czerwonej fasoli,
-1/2 puszki kukurydzy (można dodać całą),
-1 woreczek ryżu,
-1 puszka pomidorów,
-1-2 łyżki koncentratu pomidorowego,
-200 ml wody,
-olej do smażenia,
-sól pieprz,
-słodka i ostra papryka (wg. uznania)
-tabasco (opcjonalnie),

Przygotowanie:
Kurczaka opłucz, oczyścić i pokrój w dużą kostkę, następnie dopraw solą i pieprzem. Posiekaną w piórka cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj kurczaka i podsmaż, dorzuć pokrojoną w paski paprykę. Całość smażyć do czasu gdy papryka lekko zmięknie. Przełóż wszystko do garnka (lub pozostaw na patelni jeśli jest wystarczająco duża), podlej wodą, dodaj koncentrat i pomidory z puszki oraz przyprawy. Wszystko wymieszaj i dosyp kukurydzę oraz czerwoną fasolkę.

Ryż przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do sosu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation