Kuchnia

drobne danka (kolacja)

MINI TARTY Z POMIDORKAMI, KURCZAKIEM, OLIWKAMI I SEREM ŚRÓDZIEMNOMORSKIM.

Składniki:

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
około 150 g piersi z kurczaka
100 g sera Arla Apetina (60 g Basil & Oregano i 40 g Red peppers & Chilli)
6 - 7 sztuk pomidorków daktylowych lub koktajlowych albo cherry
około 10 sztuk oliwek czarnych
przyprawa do kurczaka
zioła prowansalskie
Sposób przyrządzania:

Piersi z kurczaka pokroić w małą kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka i podsmażyć na patelni na małej ilości oleju. Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy, pokroić na 8 części, założyć lekko na brzegach. Sery śródziemnomorskie zmieszać ze sobą i pokruszyć na mini tarty. Oliwki i pomidorki pokroić w talarki i ułożyć wraz z podsmażonymi piersiami z kurczaka na mini tartach oraz posypać ziołami prowansalskimi. Piec około 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 210ºC.

Smacznego !!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation