Kuchnia

drobne danka (kolacja)

Pomidorowe bułeczki


Składniki:
4 bułki kajzerki
2 średnie pomidory
5 łyżek mleka
2 łyżki masła
1 cebula
sól
pieprz
bazylia

Wykonanie:
Z bułek skroić górę i wyjąć miąższ, który zalać mlekiem i odstawić.
Wydrążone bułki posmarować w środku masłem.
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć posiekaną drobno cebulę, dodać pomidory obrane ze skóry i pokrojone w mniejsze kawałki.
Smażyć chwilę mieszając, po czym dodać bułkę i mleko w którym się moczyła i chwilę smażyć aż powstanie jednolita masa.
Doprawić solą, pieprzem i bazylią. Masa musi być pikantna.
Nadziać masą bułki i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10-15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation