Kuchnia

Słono

Gözleme

Składniki:

250 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
220 g jogurtu greckiego
szczypta soli
kilka garści szpinaku
szklanka fety
oliwa do smażenia
Wykonanie:

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i zagniatamy z jogurtem. W razie potrzeby dodajemy trochę mąki, żeby ciasto było elastyczne i nie kleiło się zza bardzo do rąk. Przykrywamy zagniecione ciasto folią i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie dzielimy ciasto na 4 części i każdą rozwałkowujemy bardzo cienko. Na połowie układamy podarte liście szpinaku i kawałki fety. Staram się, żeby nadzienia było jak najwięcej, ale tyle, żeby dało się wszystko zalepić. Składamy ciasto na pół i zalepiamy jak pieróg. Smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor. Nożem do pizzy kroimy na paseczki.

Przepis i zdjęcie -> licencjanagotowanie.blox.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation