Kuchnia

ciasta

Czekoladowe ciasto fasolowe

Składniki (mała keksówka):
2 jajka
2 garści rodzynek
4 łyżki otrębów pszennych
3 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (po raz pierwszy użyłam kakaa firmy Wedel, rewelacja, w całej kuchni pachniało czekoladą:))
1 łyżka miodu
1 puszka czerwonej fasoli
3 łyżki zaparzonej kawy (ja skorzystałam z wywaru kawy z ekspresu)
140g serka homogenizowanego

Sposób przygotowania:
Fasolę odcedzamy i dokładnie przepłukujemy
następnie wszystkie składniki (oprócz 1 garści rodzynek) wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę
na koniec wrzucamy drugą garść rodzynek, mieszamy
przekładamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia
wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i pieczemy przez około 40 minut (do suchego patyczka)
pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation