Kuchnia

SŁODKOŚCI

Ciasto z pierniczkami

Składniki :
na ciasto:

25 dag mąki
200 g cukru
3 łyżki kakao
szczypta soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 g rozpuszczonego masła
200 ml coca-coli
2 jajka
75 ml mleka


składniki na krem:


3 opakowania budyniu śmietankowego (120 g ) - użyłam Master Cook
2 galaretki agrestowe (150 g)- użyłam Master Cook
1 kostka masła
5 szklanek wody

dodatkowo:

200 g pierniczków nadziewanych
50 g gorzkiej czekolady
3 łyżki kremówki

W osobnych miskach wymieszać składniki suche i mokre. Do suchych wlać mokre, wymieszać rózgą.
Przelać do formy wyłożonej papierem i piec w 180*C około 35-40 minut. Po przestudzeniu przekroić.
Budynie rozrobić w szklance wody i ugotować na litrze wody. Do gorącego budyniu wsypać galaretki i mieszac do rozpuszczenia. Ostudzić.
Utrzeć masło na puch dodając po łyżce budyniu.
Przekrojone ciasto przełożyć 1/2 kremu. Na wierzch wyłożyć drugą część kremu.
Pierniczki pokroić w plasterki i ułożyć na kremie. Polać czekoladą rozpuszczoną z kremówką. Schłodzić w lodówce przez noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation