Kuchnia

kuchnia

ŚNIADANIOWY KEKS Z SERKIEM KREMOWYM I WARZYWAMI
300g mąki,
200g serka kremowego Apetina Pomidory i bazylia,
2 jajka,
70ml oleju,
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia,
½ strąka czerwonej papryki,
½ strąka żółtej papryki,
½ strąka zielonej papryki,
4 łyżki drylowanych oliwek,
2-3 łyżki posiekanych ziół (oregano, bazylia, natka pietruszki),
szczypta soli

W misce roztrzepać jajka z olejem, serkiem Apetina i szczyptą soli. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość wymieszać łyżką lub trzepaczką. Dodać zioła, paprykę i oliwki. Wymieszać łyżką.
Podłużną foremkę o długości 25cm wyścielić papierem do pieczenia. Nałożyć ciasto i wyrównać powierzchnię.
Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut, aż wbity patyczek nie będzie obklejony surowym ciastem.
Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, a gdy lekko przestygnie, wyjąć z foremki i wystudzić na kratce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation