Kuchnia

pasty, serki, sosy

Wegański majonez z fasoli

1 kubek ugotowanej białej fasoli
1 łyżka soku z cytryny
4 łyżki oleju słonecznikowego
3 łyżeczki musztardy sarepskiej
sól, pieprz (najlepiej biały)
woda (do rozrzedzenia, opcjonalnie)



Fasolę umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy ją miksować
Dodajemy sok z cytryny, olej, musztardę oraz szczyptę pieprzu i soli.
Całość miksujemy na gładką masę.
W zależności od rodzaju i mocy blendera, konsystencja może się różnić.

Jeśli wyjdzie zbyt gęsta, możemy rozcieńczyć całość dolewając odrobinę wody.
W większości przypadków nie ma takiej potrzeby

http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2013/12/sos-tatarski-i-majonez-z-fasoli-tartar.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation