Kuchnia

pasty, serki, sosy

PASZTET Z PIECZAREK

1/2 kg pieczarek
2 średnie cebule
30 g płatków jaglanych
2 jajka
sól, pieprz

Pieczarki obieramy i trzemy na dużych oczkach tarki. Podsmażamy na suchej patelni do odparowania całej wody. Przekładamy do miski i zostawiamy do wystudzenia. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy do lekkiego zezłocenia. Wrzucamy do pieczarek i blendujemy całość. Do masy dodajemy płatki jaglane, dwa żółtka, doprawiamy i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, przekładamy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach.

http://tak-smakuje-zdrowie.blogspot.com/2016/04/pasztet-z-pieczarek.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation