Kuchnia

Przepisy

Orzechowy quiche z zielonymi szparagami

Składniki

SPÓD

1 szklanka orzechów włoskich
1 białko
NADZIENIE

4 plasterki szynki parmeńskiej
6 cienkich zielonych szparagów
5 jajek
1 żółtko (które zostało z przygotowania spodu)
1 łyżka mleka kokosowego
1 ząbek czosnku
sól
pieprz kolorowy
Wskazówki

40 min. 200 °C 4 porcje 20 cm
Orzechy z białkiem miksujemy na lepką, niezbyt gładką masę. Formę do quiche smarujemy olejem kokosowym i wykładamy je równomiernie masą orzechową. Wstawiamy do piekarnika na ok. 20 – 25 minut w 200°C.

Odkładamy do wystudzenia.

Szparagi myjemy i odrywamy stwardniałe końce. Rozkładamy je razem z plastrami szynki parmeńskiej na upieczonym i ostudzonym spodzie.

Całość zalewamy jajkami zmiksowanymi z mlekiem kokosowym, czosnkiem i przyprawami. Pieczemy w trybie “góra-dół” ok. 20 minut lub aż jajka się zetną.

http://cookitlean.pl/przepisy/orzechowy-quiche-z-zielonymi-szparagami-paleo/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation