Kuchnia

Łosoś

Krokiety z łososiem i mozzarellą

SKŁADNIKI:

( 4 szt )

NALEŚNIKI:

* mąka – 3/4 szkl

* mleko – 1,5 szkl

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

* duże jajko – 1 szt

* sól – 1 szczypta

* olej – 3 łyżki

FARSZ:

* tatar z łososia Suempol – 200 g

* mozzarella – 150 g

* sól – do smaku

* pieprz – do smaku

* sok cytrynowy – do smaku

* świeży koperek – 1 pęczek

DODATKOWO:

* jajko + bułka tarta do panierowania

* olej do smażenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

NALEŚNIKI:

Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą mieszamy.

Smażymy dość spore cienkie naleśniki.

Odkładamy w ciepłe miejsce.

FARSZ:

Łososia mieszamy w drobno posiekanym koperkiem.

Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i odrobiną cytryny.

Mozzarellę ścieramy na dużych oczkach.

CAŁOŚĆ:

Naleśniki pokrywamy łososiem i posypujemy startą mozzarellą.

Zakładamy boki i zwijamy krokiety.

Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy gorące!

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation