Inne

ciasta

Cytrynowe muffinki z białą czekoladą

2 szklanki mąki (z lekkim czubkiem),
pół szklanki cukru,
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
pół łyżeczki sody,
szczypta soli,
2/3 szklanki mleka,
1 duże jajko,
1/3 szklanki oleju,
1 cytryna,
tabliczka białej czekolady


W jednej misce wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki razem ze skórką otartą z cytryny. W drugiej zmiksować mleko, jajko, olej i sok wyciśnięty z cytryny (powinno go być ok. 6 łyżek). Składniki suche przesypać do mokrych, wymieszać wszystko razem łyżką.
Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać po łyżce ciasta, kostce czekolady i przykrywać kolejną łyżką ciasta (do wysokości trochę więcej jak ¾ foremki).
Piec w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation