Kuchnia

obiad

Gulasz na ciemnym piwie »
Składniki na 3-4 porcje :

600 g szynki wieprzowej
400 g pieczarek
1 duża cebula
1 czerwona papryka
1 butelka (0,5 l) ciemnego piwa
1 łyżka margaryny do pieczenia
3 liście laurowe
3 kulki ziela angielskiego
2 ząbki czosnku
pieprz, sól

Przygotowanie:

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną margarynę i podsmażamy. Dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę i obrane, pokrojone na ćwiartki pieczarki. Na końcu dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Kiedy wszystko się lekko zarumieni, zalewamy szklanką wody, dodając wszystkie przyprawy i czosnek. Gotujemy około 1 godziny stopniowo dolewając piwa (w razie konieczności dodajemy wody). Gotowy gulasz podajemy z pieczywem, kaszą lub ziemniaczkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation