Kuchnia

bezglutenowa

Jak ugotować kaszę jaglaną na sypko | Mama Alergika Gotuje

Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 miarka kaszy jaglanej 1,5 miarki gorącej wody ½ łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej miarka to 250 ml Przygotowanie: Kaszę jaglaną prażymy na suchej patelni, kilka razy wstrząsamy patelnią, aby kasza się nie przypaliła. Gdy czujemy zapach kaszy kończymy prażenie Uprażoną kaszę przesypujemy do garnka (nieduży), zalewamy gorącą, przegotowaną wodą, mieszamy, delikatnie odlewamy płyn Dolewamy świeżej, gorącej wody, wsypujemy sól, przykrywamy garnek i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem, nie mieszając przez 4 minuty od momentu zawrzenia, wyłączamy palnik Przykryty garnek z kaszę pozostawiamy na ciepłym palniku przez 8-10 minut Odkrywamy garnek, kaszę odparowujemy, mieszamy

Czytaj dalej na Mama Alergika Gotuje: http://www.mamaalergikagotuje.pl/ugotowac-kasze-jaglana-sypko/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation