Kuchnia

danie głowne

frytki we włoskim stylu

Składniki:
– 3-4 ziemniaki

– 2 duże suszone pomidory z zalewy

– 2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów

– łyżka posiekanego świeżego oregano

– 1 łyżeczka drobno tartego sera typu parmezan (ja użyłam taniego, paczkowanego parmino ;))

Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki. Przekładamy do miski. Pomidory siekamy jak najdrobniej i razem z poszatkowanym oregano dodajemy do ziemniaków. Wlewamy zalewę z pomidorów i wsypujemy ser. Wszystko razem mieszamy, aż ziemniaki pokryją się olejem i serem.

Tak przygotowane ziemniaki wykładamy na blaszkę razem z oregano i pomidorami i pieczemy około 30 minut w temperaturze 220 stopni. Mieszamy od czasu do czasu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation