Kuchnia

Kuchnia

Naleśniki szpinakowe z musem z truskawek
Ciasto naleśnikowe:

1 łyżka mąki pszennej

100 ml mleka

1 jajko

1 łyżeczka cukru

50 g szpinaku

1 łyżeczka oleju do smażenia

Mus waniliowo-truskawkowy:

1 żółtko

1 łyżeczka cukru

1 łyżeczka cukru waniliowego

50 g serka mascarpone

4 truskawki

50 g ubitej śmietany



Z mąki, mleka, jajka i łyżeczki cukru zrób ciasto na naleśniki, dodaj zmiksowany szpinak, usmaż na oleju 2 naleśniki. Przygotuj mus waniliowo-truskawkowy: żółtko utrzyj z łyżeczką cukru wanilinowego, dodaj serek mascarpone, ubitą śmietanę i truskawki pokrojone w kostkę. Naleśniki zwiń z masą waniliowo-truskawkową w ruloniki. Następnie zawiń ruloniki w folię aluminiową i odstaw do lodówki na 1,5 godziny. Podawaj ukośnie pokrojon
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation