Kuchnia

kuchnia

Kapusta z grzybami

1 kg kapusty kiszonej
2 duże cebule
50 g suszonych grzybów
100 g śliwek suszonych firmy Helio
3 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
łyżeczka kminku
3 ziarenka pieprzu
sól, pieprz


Przygotowanie:
Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez godzinę. Następnie je gotujemy do momentu, aż zmiękną. Zabieramy się za kapustę. Przepłukujemy ją wodą, potem przekładamy do garnka i gotujemy aż będzie miękka. Grzyby odcedzamy i kroimy w drobniejsze kawałki. Dodajemy je razem z wywarem do gotującej się kapusty. Następnie dodajemy ziele angielskie, pieprz, liście laurowe oraz kminek i gotujemy przez około 20 minut. W międzyczasie cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na złoty kolor.

Dodajemy ją do kapusty. Śliwki firmy Helio kroimy w paski i na samym końcu dodajemy ją do gotującej się kapusty. Całość trzymamy na ogniu jeszcze przez kilka minut, aby wszystkie smaki się wymieszały. Doprawiamy solą, pieprzem a następnie zajadamy się tym smakołykiem ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation