Kuchnia

Food - potrawki z mięsem

Kurczak z ryżem i czerwoną papryką - Pyszności

Składniki:
Porcje
4
4 szt. podudzia z kurczaka
350 g ryż
2 ząbki czosnek
1 szt. czerwona papryka
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
700 ml bulion drobiowy
1/2 szkl. śmietanka 18%
3 garście świeży szpinak
3/4 szt. czerwona papryka
1 łyżeczka słodka papryka
1 łyżeczka ostra papryka
1 łyżeczka kurkuma
Sposób przygotowania:

Dopraw kawałki mięsa przy pomocy soli, pieprzu i słodkiej papryki.
Podsmaż kurczaki na rozgrzanym oleju.
Odłóż mięso na bok. W tym samym garnku umieść czosnek i czerwoną paprykę. Dopraw do smaku ostrą papryką i kurkumą. Nie zapomnij również o soli i pieprzu.
Odłóż mięso na bok. W tym samym garnku umieść czosnek i czerwoną paprykę. Dopraw do smaku ostrą papryką i kurkumą. Nie zapomnij również o soli i pieprzu.
Jako kolejne składniki dodaj: surowy ryż, bulion drobiowy, śmietankę oraz wcześniej przygotowane kurczaki. Gotuj całość pod przykryciem przez 25 minut.
Jako kolejne składniki dodaj: surowy ryż, bulion drobiowy, śmietankę oraz wcześniej przygotowane kurczaki. Gotuj całość pod przykryciem przez 25 minut.
Na koniec dodaj świeży szpinak i dokładnie wymieszaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation