Kuchnia

kuchnia

BURACZANE NALEŚNIKI Z SERKIEM I ŁOSOSIEM

Mleko kokosowe – 50 g (1/4 szklanki)
Woda – 30 g (1 porcja)
Sok z buraka – 50 g (1 porcja)
Mąka jaglana – 150 g (1 porcja)
Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
Masło klarowane – 8 g (1 łyżeczka)
Szpinak – 100 g (1/2 opakowania)
Łosoś wędzony – 100 g (1 porcja)
Serek philadelphia – 80 g (4 łyżki)
Sól – 1 szczypta

PRZYGOTOWANIE
Z przepisu powstają 4 naleśniki.
Jaja zmiksować z sokiem z buraka (wycisnęłam w wyciskarce do soków), mlekiem kokosowym rozcieńczonym z wodą (można użyć zwykłe mleko lub inne roślinne). Dodać mąkę (można dodać inną, jaglana jest lekko gorzkawa), rozpuszczone masło (lub inny tłuszcz) i szczyptę soli. Zmiksować raz jeszcze i odstawić na 15-20 minut. Smażyć na patelni lekko posmarowanej tłuszczem. Usmażone naleśniki posmarować serkiem, ułożyć łososia, liście szpinaku i zawinąć w rolki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation