Kuchnia

kuchnia

słodkie bułeczki z czekoladą
100g gorzkiej czekolady (lub mlecznej)
250g mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
50g cukru
szczypta soli
125g twarożku śmietankowego lub twarogu 3- krotnie zmielonego z wiaderka (u mnie quark)
75ml mleka
75ml oleju
trochę mleka do smarowania bułek

sposób przygotowania:
czekoladę pokroić w kostkę.
resztę składników zagnieść na jednolitą masę. (wymieszałam mikserem z hakiem). dodać kawałki czekolady i wymieszać.
ciasto podzielić na 10 części. z każdej uformować bułeczkę. bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. posmarować z góry mlekiem.

piec w nagrzanym piekarniku około 20min. w temperaturze 200°c.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation