Kuchnia

Glutenfree 1

Składniki:
- pół szklanki mąki ryżowej
- szklanka mąki gryczanej
- pół szklanki mąki kukurydzianej/ jaglanej
- pół szklanki cukru trzcinowego/ ksylitol/ miód – lub mniej :)
- 5- 6 łyżek masła klarowanego
- 2 jajka
- 3 łyżki cynamonu
- 1 łyżka kardamonu,
- 1 łyżka imbiru
- 1 łyżeczka zmielonych goździków zielonych
- szczypta soli morskiej
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta sody

Utarłam masło z jajkami. Osobno wymieszałam suche składniki. Piekarnik rozgrzałam do 170 stopni. Połączyłam wszystko i wyrobiłam ciasto, zawinęłam je w folię i dałam na kilka minut do lodówki. Potem cienko rozwałkowałam i wycięłam pierniczki. Wyłożyłam blachę papierem do pieczenia i piekłam 15-20 minut, trzeba pilnować, bo nie mogą byś w piekarniku za długo.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation