Kuchnia

Przepisy

Anyżkowo: Rybne pulpeciki
Składniki :
400g świeżego fileta z mintaja
4-5 szt ziemniaków
sól
pieprz
1 łyżeczka słodkiej papryki
suszony szczypiorek
1 jajko
natka zielonej pietruszki
bułka tarta
olej
Przygotowanie :

Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Rybę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Posyp solą i pieprzem i ugotuj na parze. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Rybę obierz ze skóry i starannie wyciągnij ości. Rozdziel mintaja na mniejsze kawałki w palcach. Wrzuć do ziemniaków, wbij jajko. Dokładnie połącz składniki. Wsyp sól, pieprz, szczypiorek i paprykę. Uformuj w dłoniach pulpeciki i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation