Kuchnia

Przepisy

Frytki z selera

Składniki:
1 seler
kilka kropel oliwy (można ją pominąć)
bazylia
oregano
curry
słodka papryka
sól

Przepis:
Obieramy selera i kroimy go w słupki. Jeżeli lubicie we frytkach chrupiącą skórkę, skropcie selera odrobiną oliwy, jeżeli jednak chcecie zjeść wersję LIGHT do kwadratu, pomińcie ten fragment ;) Wrzucamy selera do miski, posypujemy dużą ilością przypraw i mieszamy, aby każda fryteczka ładnie się w nich obtoczyła. Tak przygotowanego selera odstawiamy na około godzinę, aby mógł się przegryźć. Wyjęte z lodówki frytki przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę i pieczemy ok 25- 30 minut w 180 stopniach.

http://roslinozerka.blogspot.com/2013/03/frytki-z-selera-dla-dietujacych.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation