Kuchnia

Przepisy

CHILI Z BATATAMI

Składniki
dla 4-5 osób

2-3 bataty
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 pomidory
1 puszka czerwonej fasoli
400 ml przecieru pomidorowego
mały kawałek papryczki chili ( a jak nie to 1/4 łyżeczki w proszku)
1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/4 łyżeczki cynamonu
sól, czarny pieprz
odrobina oleju lub oliwy (u mnie oliwa chili)



Do dzieła!

Bataty obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy olej/oliwę i podsmażamy cebulę wraz z posiekaną papryczką chili. Po kilku minutach dodajemy bataty i posiekany czosnek. Podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez 10-12 minut.

W międzyczasie obieramy pomidory ze skórki, wcześniej zanurzając je we wrzątku, a następnie kroimy w kostkę.

Do batatów dodajemy pomidory, przecier pomidorowy, fasolę i przyprawy, mieszamy i gotujemy przez kilka minut.

http://www.weganka.com/2015/10/chili-z-batatami.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation