Kuchnia

ciasta

Sernik na herbatnikach


Sernik na herbatnikach

1 kg białego sera
8 jajek
2 opakowania budyniu u mnie waniliowy
3/4 szklanki cukru
Dodatkowo:
330 ml śmietany 30%
1 galaretka cytrynowa
herbatniki
malinki


Wykonanie:

Ser skręcić przez maszynkę ( najlepiej dwa razy)
Żółtka jajek utrzeć z cukrem do białości, następnie ucierając dodawać ser i proszek budyniowy na koniec ser delikatnie wymieszać z ubita pianą z białek.
Na dnie formy (36 cm na 26 cm)ułożyć herbatniki i wylać na nie masę serową.

Piekarnik nagrzać do temp. 180st i piec ciasto około 50 min po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto na 15 min po ich upływie uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić ciasto do wystudzenia.

Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i po przestudzeniu wymieszać z ubitą na sztywno śmietaną.
Masę śmietankową wylać na wystudzony sernik i od razu poukładać na nim maliny, odstawić do zastygnięcia śmietany.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation