Kuchnia

zupy

zupa serowa
Przygotowanie:30 minut
Ilość porcji: 4 porcje

Składniki:
- 100 g pora
- 100 g marchewki
- 300 g bulionu warzywnego
- 150 g ziemniaków
- 80 g mięsa mielonego z indyka
- 25 g sera topionego typu edamski
- 50 g bułki grahamki
- natka pietruszki
- majeranek i zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Pora pokrójcie w półksiężyce, marchewkę zetrzyjcie na tarce o grubych oczkach. Przygotowane warzywa wrzucćcie do garnka z bulionem. Gotujcie, aż wszystko zmięknie. Całość należy zmiksować blenderem i dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Doprawcie majerankiem i ziołami prowansalskimi, zupę doprowadźcie do wrzenia.
Z mięsa mielonego uformujcie pulpety i wrzućcie do garnka. Całość gotujcie na niewielkim ogniu do momentu ugotowania ziemniaków i mięsa.
Ser pokrójcie na mniejsze kawałki i dodajcie do gotującej się zupy. Doprawcie solą, pieprzem i natką pietruszki do smaku. Podawajcie z pieczywem.
SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation