Kuchnia

obiad

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z SEREM

Składniki:
- 250g makaronu rurki
- 250g dojrzałego sera Cheddar
- 250ml zagęszczonego mleka (niesłodzone)
- 2 jajka
- odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej
- sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:
1. Nastaw piekarnik na 220 stopni C.
2. Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu, osusz go i wsyp ponownie do gorącego garnka.
3. Podczas gotowania makaronu, umieść ser, zagęszczone mleko, jajka i gałkę muszkatołową w mikserze, zmiksuj całość lub zetrzyj ser na tarce a pozostałe składniki wymieszaj ręcznie.
4. Wlej płynną mieszankę do makaronu , wymieszaj, posyp solą i pieprzem do smaku.
5. Gotową mieszankę przelej do naczynia do zapiekania i piecz , w mocno nagrzanym piekarniku przez 10−15 minut, lub do czasu kiedy góra zapiekanki będzie złocista.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation