Kuchnia

obiad

PEŁNOZIARNISTE PIEROGI

Składniki NADZIENIE :
- 400g szpinaku mrożonego w liściach,
- 150g sera feta,
- sól,
- pieprz,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 łyżka masła.

PRZYGOTOWANIE:
1. Rozmrożony szpinak posiekaj drobno i podsmaż na patelni z dodatkiem masła.
2. Wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj i podsmaż.
3. Przypraw solą i pieprzem.
4. Patelnię ściągnij z ognia i dodaj fetę.
5. Połącz dokładnie składniki.


Składniki CIASTO :
- 3 szklanki mąki pełnoziarnistej,
- 1 szklanka ciepłej wody,
- 3 łyżki ciepłego stopionego masła.

PRZYGOTOWANIE:
1. Na stolnicę wysyp mąkę.
2. W środku zrób zgłębienie i wlej wodę z masłem.
3. Wyrób gładkie i elastyczne ciasto.
4. Zwiń w folię, przykryj ściereczką i odstaw na 30-50 minut.
5. Rozwałkuj cienko ciasto.
6. Za pomocą szklanki wytnij kółka, na środku ułóż farsz i zalep pierożki.
7. Gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation