Kuchnia

na okazję

Lista składników
Jak zrobić?


Ciasto:
60 dag mąki
3/4 szklanki cukru
20 dag margaryny Kasi
2 żółtka
2 jajka
3 łyżki mleka
3 łyżki miodu
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 opak. cukru waniliowego
Polewa orzechowa:
12 dag margaryny Kasi
20 dag posiekanych orzechów włoskich
4 łyżki cukru
2 łyżki miodu
Krem I:
1 opak. budyniu śmietankowego
Krem II:
1 puszka skondensowanego mleka słodzonego

1. Mąkę wymieszać z sodą, wsypać na stolnicę, posiekać z margaryną.

2. Dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto.

3. Podzielić je na 3 części.

4. Blaszkę 25x30 cm wyłożyć papierem i wylepiać cienko ciastem.

5. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową.

6. Upiec wszystkie 3 części na miodowy kolor, tą jedną razem z tą polewą. UWAGA!!! Pilnować, gdyż ciasto bardzo szybko się piecze.

7. Ugotować budyń śmietankowy zużywając o 1/3 mleka mniej niż w przepisie podanym na opakowaniu.

8. Ostudzić.

9. Puszkę z mlekiem wstawić do garnka z wodą i gotować 3 godziny.

10. Na jeden upieczony placek nałożyć budyń, na drugi krem z mleka.

11. Nakryć plackiem z polewą orzechową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation