Kuchnia

RYBY

Warstwowa sałatka śledziowa


Składniki

1 płat śledzia matias
1 ogórek kiszony
1 jajko ugotowane na twardo
2 małe ziemniaki ugotowane
4 łyżki buraczków tartych
4 łyżki majonezu
sól i pieprz

Przygotowanie

( rozkładać na 2 pucharki )
Śledzia namoczyć w wodzie na noc.
Śledzia opłukać i pokroić w kostkę. Ułożyć w pucharkach.
Ugotowane ziemniaki pokroić kostkę i pokroić w kostkę. Połowę ułożyć w pucharkach na śledziach. Przyprawić. Posmarować łyżką majonezu.
Ugotowane jajko obrać i pokroić w kostkę .Ułożyć na ziemniakach.
Ogórka pokroić w drobną kostkę i układać na jajku. Posmarować łyżką majonezu. Ułożyć resztę pokrojonych ziemniaków,przyprawić i posmarować łyżką majonezu. Następnie ułożyć buraczki starte i udekorować majonezem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation