Kuchnia

Pierogi i makarony

" Pasiaste naleśniki z krówkowym serem "
Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 30 minut
Kaloryczność: 200 kcal
Ilość porcji: 6
Składniki
Naleśniki:
- mąka - 2 szklanki
- mleko - 1,5 szklanki
- woda gazowana - 0,5 szklanki
- jajko - 1 szt
- olej - 2 łyżki
- cukier waniliowy - 1 łyżka
- sól - szczypta
- kakao - 1 łyżka
Nadzienie :
- biały ser - 40 dag
- skondensowane mleko słodzone - 0,5 puszki

Pyszne naleśniki w paseczki z serem i słodką masą krówkową.
Etapy przygotowania
Mleko skondensowane gotujemy ok. 3 godziny w garnku z wodą.
Studzimy.
* Jeśli nie chce nam się gotowac mleka skondensowanego , możemy zastąpic je np. sosem toffi do lodów i deserów lub roztopic kilka cukierków krówek :)
Mąkę , mleko , wodę , jajko , sól , olej i cukier waniliowy dokładnie ze sobą mieszamy tworząc niezbyt gęste ciasto naleśnikowe.
1/4 ciasta odkładamy i mieszamy z kakaem.
Smażymy na dużej patelni niezbyt grube naleśniki wylewając jasne ciasto a na wierzch paseczki z ciasta ciemnego.
Smażymy z obu stron.
Ser biały ucieramy z masą krówkową.
Przygotowaną masą smarujemy naleśniki.
Zwijamy w ruloniki.
Układamy na talerzu i podlewamy masą krówkową.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation