Kuchnia

Pierogi i makarony

naleśniki ze szpinakiem
składniki
ciasto
3 szklanki mąki pszennej
1 jajko
woda gazowana
1 szklanka szpinaku, rozmrożonego
gałka muszkatołowa
sól
farsz
1 cebula
250g pieczarek
kolendra
2–3 łyżki sera wędzonego
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
oliwa z oliwek
kozi ser
przygotowanie
składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy razem. doprawiamy solą i gałką muszkatołową. ciasto powinno mieś konsystencję ciasta naleśnikowego. smażymy cienkie naleśniki.
pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażamy na oliwie z oliwek, 3–4 minuty. dodajemy starty czosnek i podsmażamy kolejne 2 minuty, następnie wrzucamy starte pieczarki. podsmażamy, aż pieczarki puszczą wodę a później odparują, zdejmujemy z ognia, doprawiamy solą i pieprzem.
farsz nakładamy na połowę naleśnika, kruszymy na to kozi ser (wg uznania), składamy naleśnik na pół i jeszcze raz na pół. naleśniki obsmażamy na maśle i podajemy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation