Kuchnia

Kuchnia

Sandra bakes a party! :: Sałatka z tuńczyka na krakersach

Składniki:
1 opakowanie całego tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo
2 jaja
pół puszki słodkiej kukurydzy
1/2 małej świeżej czerwonej papryki
5 zielonych oliwek
5 czarnych oliwek
3 łyżeczki majonezu
kilka listków pietruszki
1 łyżeczka soku z cytryny Limmi
1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
opakowanie krakersów
Sposób przygotowania:


1. Zagotuj wodę w małym rondelku. Delikatnie włóż jajka i gotuj 12minut.
2. Następnie wyjmij jajka i opłucz zimną wodą, zdejmij skorupki.
3. Pokrój jajka na wielkość mniej więcej kukurydzy.

4. Wyjmij tuńczyka ze słoiczka, odcedź i po dziel na małe kawałki.
5. Pokrój oliwki i paprykę na wielkość kukurydzy. Pokrój pietruszkę (zostaw kilka listków do dekoracji). Odcedź kukurydzę.
6. Przełóż wszytko do dużej miski i dodaj majonez i sok z cytryny. Wszystko dokładnie zamieszaj.

7. Połóż sałatkę na krakersach, przystrój pietruszką i podawaj.
8. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation