Kuchnia

dobre przepisy na blogu

Ciabatta z oliwą

Strona główna » Ciabatta z oliwą

Ciabatta z oliwą
Aktualizacja: 10 Lut, 2019 · Opublikowany: 21 Lut, 2014 · przez Anna

Tekst przeczytasz w 3 min
Dawno nie piekłam ciabatty, więc już najwyższy czas przypomnieć sobie jej smak! Uwielbiam tę świeżą bagietkę, z której przygotowuję pyszne kanapki z najróżniejszymi dodatkami. Ciabatta z tego przepisu jest wspaniała, delikatnie wilgotna z nieregularnymi dużymi dziurkami i bardzo chrupiącą skórką. Ciabatta z oliwą nie wymaga szczególnych umiejętności piekarskich, to proste pieczywo. Przygotowując ciabattę po raz pierwszy miałam obawy, czy uda mi się ją odpowiednio uformować. Ciasto jest bardzo klejące i to może sprawić pewną trudność, ale wystarczy odpowiednia ilość mąki do podsypania przy formowaniu i dzieleniu bułek, a wszystko się uda. Jednej rzeczy musimy dopilnować, aby zaczyn na ciabattę przepracował kilkanaście godzin, wtedy nabierze odpowiedniej mocy . Poza tym, to bułka z masłem ;).

ciabatta z oliwa
Ciabatta z oliwą
Przejdź do:
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation