Kuchnia

przetwory/zaprawy

By przygotować sok z żurawiny, potrzebujesz kilogram tych owoców, 500 gramów cukru trzcinowego i 700 mililitrów wody. Sposób przygotowania:

Przygotuj większy garnek, owoce umyj i włóż do naczynia.
Żurawinę zalej w całości wodą, tak by pokryła wszystkie owoce.
Do całości dodaj cukier i wymieszaj drewnianą łyżką.
Wszystko gotuj na małym ogniu, do momentu aż owoce zaczną się rozpadać, a napój zgęstnieje.
Gotowy sok żurawinowy przecedź przez sitko i przelej do mniejszych butelek lub słoików.



Czytaj więcej na https://porady.interia.pl/zdrowie/news-sok-z-zurawiny-to-samo-zdrowie-skuteczne-antidotum-na-chory-,nId,6266344#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation