Kuchnia

Kulinaria

Tartelki z kremem mascarpone

Składniki na ciasto:
150g mąki
30g cukru
125g masła
Składniki na mus:
100g serka mascarpone
50g czekolady białej
trochę cukru pudru
truskawki lub inne owoce

Łączymy mąkę, cukier i pokrojone w kostkę masło, zagniatamy ciasto. Można dodać łyżkę wody. Tworzymy kulkę i w woreczku odkładamy do zamrażalnika na około 30min. Rozgrzewamy piekarnik do 180st. C. Ciasto kroimy i wykładamy nim foremki do tarteletek. Pieczemy około 15-20min.
Gdy tarteletki będą upieczone, wyciągnąć z foremki i poczekać, aż ostygną.
Przygotować mus. Serek i cukier ubić na gładko. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dokładnie połączyć z serkiem. Przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy i wyciskać wg własnego pomysłu. Udekorować i gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation