Słodkie i kremowe z odpowiednią ilością aromatycznych likierów – te łatwe i pyszne koktajle mleczne oczarują nasze kubki smakowe i wywołają uśmiech na twarzy. Są idealne na świąteczne przyjęcia lub jako poczęstunek po obiedzie. Chociaż dodawanie mleka do koktajlu może wydawać się dziwne, w rzeczywistości istnieje wiele popularnych drinków na bazie mleka. Świąteczny ajerkoniak, egzotyczne kokosowe miksy, a nawet mleczne koktajle z likierem kawowym, które zwalają z nóg.

Banshee
Ten prosty koktajl Banshee sprawi, że będziemy prosić o więcej! Smakuje jak banan w czekoladzie, a do jego stworzenia wystarczą tylko trzy proste składniki: likier bananowy, crème de cacao i mleko (lub śmietanka). Mieszanka bogatych czekoladowych smaków ze słodkimi bananami to połączenie stworzone w deserowym niebie. W dodatku koktajl jest bardzo łatwy do zrobienia. Wystarczy dodać wszystkie składniki do shakera z lodem, a następnie wlać do szklanki i cieszyć się pysznym smakiem.

Bushwacker
Kremowy, mroźny i maksymalnie czekoladowy koktajl Bushwacker jest idealny dla każdego, kto lubi dekadenckie desery. Jest słodki, kokosowy i po brzegi wypełniony nutami czekolady i kawy. Ten ciemny napój na bazie rumu zawiera Kahlua, crème de cacao, śmietankę kokosową i mleko. Wystarczy zmiksować wszystko na gładką masę i podawać z bitą śmietaną na wierzchu. Pyszne!

Czekoladowe Martini
Czekoladowe martini jest zawsze strzałem w dziesiątkę. Jest wyjątkowe dzięki niebiańskiemu likierowi czekoladowemu Godiva. Oszalejemy, gdy poznamy jego bogaty i kremowy smak, a składa się tylko z pięciu składników! Połączmy likier Godiva, wódkę waniliową i Baileys z mlekiem – nie zapomnijmy o syropie czekoladowym w szklance. Ten drink wygląda jak czekoladowy deser, więc pamiętaj, aby trzymać go z dala od dzieci!

Coquito
Coquito to koktajl mleczny z Puerto Rico. To świąteczny drink, który zaspokoi wszystkie nasze zachcianki na kremowe koktajle. Znany również jako portorykański ajerkoniak, coquitos jest gęste i dekadenckie, z marzycielską mieszanką śmietanki kokosowej, rumu, skondensowanego mleka i nie tylko. Ma doskonałą mieszankę przypraw i mnóstwo aromatycznych składników. Wystarczy, że zrobimy go raz, a już nigdy nie będziemy chcieli kupić ajerkoniaku!

Domowy ajerkoniak
Domowy ajerkoniak to nie tylko doskonały likier do delektowania się z najbliższymi, ale także idealny dodatek do ciast i deserów. Wystarczy użyć jajek, śmietany do ubicia, mleka, cukru, przypraw i wanilii. Wszystko miksować do momentu, aż masa będzie gładka – a następnie przygotuj się do delektowania. Ma doskonały smak, a konsystencja jest zachwycająca.

Pumpkin Spice Bourbon Milk Punch
Koktajle na bazie Bourbona to wyraziste pozycje. Są ciemne, głęboko aromatyczne i pełne słodkiej dobroci. A ten jest spełnieniem marzeń każdego miłośnika korzennych przypraw i jesiennych aromatów. Słodki, kremowy mleczny poncz z dodatkiem bourbona. Do tego lody waniliowe i puree z dyni – dzięki temu każdy łyk jest gęsty i aksamitny.
