Kuchnia

Smakowite obiady

Crepes Suzette

3 mandarynki
250 g mąki
3 jajka
2 szklanki mleka
2 łyżki likieru curacao lub innego (użyłam Cointreau)
1 łyżka oleju arachidowego
80 g masła
50 g cukru
szczypta soli (1/4 łyżeczki)

Mandarynki starannie umyś, osuszyć i zetrzeć z nich skórkę, a następnie wycisnąć sok.
Z mąki, jajek, mleka i soli przygotować ciasto na naleśniki. Dodać sok z 1 mandarynki, 1 łyżkę likieru i olej.
Odstawić na 1 godz (nie odstawiałam, L)
Usmażyć naleśniki.
W misce ugnieść masło z resztą soku, skórką, resztą likieru i cukrem.
Posmarować każdy naleśnik masłem i złożyć na cztery. Podgrzać naleśniki na patelni i zaraz podawać.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation