Kuchnia

Przepisy

SKŁADNIKI DANIA: PLACKI Z JABŁKAMI

1 szklanka mąki gryczanej
1 szklanka mąki kukurydzianej
½ szklanki skrobi ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia klasycznego lub bezglutenowego
1 spore jabłko lub 3 jabłka (jeśli nie dajecie mleka)
1,5 szklanki mleka roślinnego lub zwierzęcego
szczypta soli
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE DANIA: PLACKI Z JABŁKAMI

Umyte jabłko wkładam do blendera razem z mlekiem i rozdrabniam na jednolitą masę.
W misce łączę mąkę gryczaną, kukurydzianą, skrobię i proszek do pieczenia.
Mieszam suche składniki z mokrymi. Tak aby powstało gładkie i jednolite ciasto.
Na patelni rozgrzewam olej. Smażę placki partiami obu stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation