Kuchnia

Przepisy

PLACKI Z DYNI

600 g obranej dyni
1 szklanka mąki (pszennej lub mieszanki bezglutenowej)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
80 ml gęstej śmietanki roślinnej lub zwierzęcej, może być też jogurt naturalny sojowy lub zwierzęcy
1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie ja lubię dodać)
1/3 łyżeczki cynamonu
olej do smażenia
PLACKI Z DYNI

Dynię surową czyszczę z pestek -> jak obrać dynię Rozdrabniam w malakserze na bardzo drobne wiórki lub jednolitą masę.
Przekładam dynię do miski, dodaję obie mąki, jogurt, cynamon, proszek i mieszam dokładnie mieszam.
Smażę na złoto na oleju z obu stron. Podaję najczęściej na słodko z syropem lub jogurtem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation