Kuchnia

obiad

Karkówka z żurawiną i morelami
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie przepis. Wszystkie składniki wkładasz do woreczka i pieczesz a w tym czasie masz czas na przygotowanie surówek. Soczysta Karkówka z suszonymi owocami które sprawiają, że mięso jest słodkie i rozpływa się w ustach.
Czas przygotowania 10 minut
10 porcji

Składniki:
• 1 kg karkówki wieprzowej
• 200 g suszonych moreli
• 150 g suszonej żurawiny
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso oczyszczam, doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie układam mięso w woreczku do pieczenia, dodaję żurawinę oraz morelę. Woreczek szczelnie zamykam, układam na blaszce do pieczenia i piekę 60 minut w 180°C.
2. Po upieczeniu mięso kroję w plastry, układam w naczyniu a obok mięsa układam owoce morele oraz żurawinę.
3. Mięso gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami.
4. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation