Kuchnia

Przepisy

Krwawe ciała

Krwawe ciała na zielonej łące

Składniki:

Dwa duże buraki
Rukola
Sos balsamiczny
Pieprz
Pestki słonecznika
Kozi ser





Sposób przygotowania:


- Buraki zawijamy w folię i pieczemy około półtorej godziny w temperaturze 150°C
- Buraki wyjmujemy z piekarnika i czekamy aż ostygną.
- Kroimy na bardzo cienkie plastry.
- Plastry układamy na talerzu ozdobionym rukolą i polewamy sosem balsamicznym.
- Przyprawiamy pieprzem.
- Posypujemy prażonymi pestkami słonecznika.
- Na koniec ozdabiamy niewielką ilością koziego sera.



Wołowe carpaccio:

Składniki:

Niewielki kawałek polędwicy wołowej
Rukola
Oliwa
Sos winegret
Parmezan



Sposób przygotowania:

- Zamrożoną polędwicę kroimy w bardzo cienkie plastry
- Mięso układamy na rozłożonej na talerzu rukoli
- Wołowinę polewamy oliwą oraz sosem winegret i posypujemy parmezanem



Panini do carpaccio
Ads by Plus-HD-7.6cAd Options

Składniki:

300 g mąki
160 g wody
10 ml oliwy z oliwek
25 g drożdży
Szczypta soli
Szczypta cukru





Sposób przygotowania:



- W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże razem z cukrem oraz łyżką mąki.
- Odstawiamy na 15 minut, aż drożdże wyrosną.
- Przesianą mąkę z solą mieszamy z rozczynem drożdży i wyrabiamy ciasto.
- Gotowe ciasto wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około godzinę.
- Wyrabiamy kuleczki i pieczemy w temperaturze 200°C przez około 10-12 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation