Kuchnia

obiad

Polędwiczki z warzywami
Dziś proponuję dla Ciebie obłędnie pyszne danie obiadowe. Soczyste mięso, aromatyczne dodatki to połączenie idealne. To połączenie jest idealne, spróbuj przekonaj się Sam.
5 porcji
40 minut czas przygotowania
Składniki:
• 2 polędwiczki wieprzowe
• 1 cebula
• ½ kg pieczarek
• 1 papryka czerwona
• 1 papryką żółta
• 4 ogórki konserwowe
• 200 g przecieru pomidorowego
• 4 łyżki ketchup pikantnego
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
• Szczypta chili
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w dwucentymetrowe plastry i lekko rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej większej patelni przygotowuję sos. Obieram cebulę, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Papryki myję, obieram z nasion, kroję w paseczki i łączę z grzybami. Następnie dodaję pokrojone w pół plasterki ogórki konserwowe. Podlewam jedną szklanką wody i gotuje dziesięć minut.
4. Na koniec dodaję przecier, chili oraz ketchup, pięć minut gotuję i łączę z mięsem.
5. Danie gotowe. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation