Kuchnia

deserki, słodkości

płatki ryżowe z truskawkami
Składniki:
truskawki 100g,
wiórki kokosowe 2 łyżeczki,
100 ml mleka,
1/2 szklanki płatków ryżowych Kupiec,
cukier 1 łyżeczka
Przygotowanie:

Proporcje podaję na 2 porcje. Truskawki płuczemy, osuszamy i usuwamy szypułki. Dwie truskawki odkładamy do dekoracji. Następnie owoce kroimy w drobną kostkę. W rondelku zagotowujemy mleko z cukrem. Dodajemy płatki i gotujemy przez 2 minuty ciągle mieszając. Masa powinna być gęsta (Jeśli będzie za rzadka dodajemy więcej płatków). W dwóch szklaneczkach układamy warstwami truskawki i płatki. Wierzch każdej porcji posypujemy łyżeczką wiórek kokosowych i dekorujemy truskawką. Jest to bardzo proste, zdrowe śniadanie, poleca,. Życzę smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation